Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα!!!

Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα!!!

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλσε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φθιώτιδος Νικολάου, Κίτρους και Κατερίνης Γεωργίου, Πέτρας και Χερρονήσου Γερασίμου, Καρπενησίου Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, του Επισκόπυ Καρπασίας Χριστοφόρου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξιος Χαρίτσης, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος ενώσης κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τον Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησαν
ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Θεόδωρος Καραλής και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Για τον εορτασμό της Υπαπαντής ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παράθεσε επίσημο δείπνο στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο καθώς και στους επίσημους καλεσμένους στο ξενοδοχείο «Elite city resort».