Η Τρίπολη τίμησε με σεβασμό την «Τρίτη Ηλικία»

12065700_10205237265236144_3726017165731729508_nΗ Τρίπολη τίμησε με σεβασμό την «Τρίτη Ηλικία»

1η Οκτωβρίου και η Τρίπολη τίμησε την Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας. Με αυτή την αφορμή, έγινε εκδήλωση στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης.

«Σύντομα θα ξεκινήσουν οι σχολές γυμναστικής, χορού και χορωδίας του ΚΑΠΗ» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Νομικού Πρόσωπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης, Θεόδωρος Καραλής.

 

Ενώ, προσέθεσε ότι τα μέλη του ΚΑΠΗ είναι περισσότερα από πέρυσι και οι εγγραφές αυξάνονται.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος  Θεόδ. Καραλής είπε ότι μαζί με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, σκέπτονται το ενδεχόμενο να γίνει ένα μεγάλο ΚΑΠΗ στο Δήμο Τρίπολης,

αν και προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση.

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Φίλες και φίλοι .

Νιώθω  ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας .

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου  σε έναν τομέα που πρέπει να φαίνεται καθημερινά το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου προς τους πολίτες.

Το όνειρο όλων μας είναι μια καλύτερη πόλη, που θα μπορεί να παρέχει στους πολίτες της σύγχρονο τρόπο διαβίωσης και βοήθεια στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι έχουμε επικεντρωθεί στο να το πετύχουμε. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό χωρίς τη βοήθειά σας.

Κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όπως ξέρετε και καθημερινά ακούτε και αντιμετωπίζετε, κληθήκαμε να σας υπηρετήσουμε και θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό για να το  πετύχουμε.

Το λέω αυτό γιατί κάποιες φορές για καθαρά οικονομικούς λόγους δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, όσο και να το θέλουμε, στις απαιτήσεις σας.

Είμαστε όλοι άνθρωποι της ίδιας πόλης, με τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια λίγο ως πολύ προβλήματα, έτσι πρέπει να μας βλέπετε και έτσι πρέπει να μας αντιμετωπίζετε, εξετάζοντας τα αντικειμενικά καθημερινά προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε.

Ιδιαίτερα για σας τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που μας προσφέρατε τα πάντα, ξέροντας πως και εμείς σας οφείλουμε πολλά, θα είμαστε  δίπλα σας προκειμένου να ελαφρύνουμε το βάρος των προβλημάτων σας μέσα από υπηρεσίες που μπορούμε και θέλουμε να σας παρέχουμε.

Το  Κ.Α.Π.Η του Δήμου Τρίπολης θα είναι ένας μοχλός στήριξής σας και έτσι θα  πρέπει να το βλέπετε .Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή σας να συμμετέχετε ενεργά και να στηρίζετε το θεσμό που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων της τρίτης  ηλικίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά  και να αναφερθούμε  σε προβλήματα και προβληματισμούς, όμως επειδή οι ομιλίες κουράζουν, ιδιαίτερα όταν είναι μακροσκελείς, θα ήθελα να αναφερθώ  μόνο στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να λειτουργήσουν και φέτος οι ομάδες όπως  γυμναστικής, χορού, χορωδίας κ.λπ. επειδή πολλά από τα μέλη μας ρωτούν  σας ενημερώνω ότι άμεσα θα γίνουν ανακοινώσεις για  όλες τις ομάδες και τον τρόπο αλλά και τον χρόνο λειτουργίας τους.

Θέλω να σας υπενθυμίσω πως χαίρομαι ιδιαίτερα να ακούω τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις σας, οι οποίες μου αναφέρονται είτε από εσάς είτε από τα μέλη της επιτροπής που έχει οριστεί για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Α.Π.Η. γιατί αυτό  σημαίνει πως ενδιαφέρεστε και συμμετέχετε στην προσπάθεια να λειτουργούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επίσης θέλω ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας κύριο Δημήτρη Παυλή , το ΔΣ του ΝΠΔΔ την Διευθύντρια του ΝΠΔΔ κυρία Βασιλική Καψιμάλη, τους  συνεργάτες μου στο ΝΠΔΔ και τους εργαζόμενους των ΚΑΠΗ για την στήριξη και βοήθεια τους.Τελειώνοντας εύχομαι  υγεία σε σας και τις οικογένειες σας και σας καλώ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο, για το καλό της πόλης μας.

.DSC_0039_399x600 f55bc48c7f1eac23b53d9dd3466309e3_XL (1) DSC_0029_800x532