Καραλής: Δωρεάν κολυμβητικά τμήματα για παιδιά στον Δήμο Τρίπολης!

Το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης σε συνεργασία με το Δήμο του Δήμου Τρίπολης και τους Κολυμβητικούς Συλλόγους για 5η συνεχόμενη χρονιά υλοποίησε με κοινωνικά κριτήρια την δωρεάν λειτουργία τμημάτων κολύμβησης για παιδιά προσχολικής και σχολικής Ηλικίας.
Σε εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Θεόδωρος Καραλής τόνισε: «Η επιλογή σας έγινε με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια και με σειρά προτεραιότητας.
Παρ ότι στην προγραμματική σύμβαση είχε καθοριστεί ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών σε 30 παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών και σε 12 παιδιά προσχολικής ηλικίας (4 – 6 ετών). Τα παιδιά που γίνονται δεκτά στα προγράμματα αυτά ξεπέρασαν κατά πολύ τον αρχικό αριθμό προκειμένου να διευρυνθεί το πρόγραμμα στις κοινωνικές αυτές ομάδες με την συναίνεση των αθλητικών συλλόγων χωρίς να έχουν καμία οικονομική υποχρέωση απέναντι τους και θέλω να ευχαριστήσω τους συλλόγους για αυτό.
Τα μαθήματα κολύμβησης θα είναι δωρεάν, χωρίς τα σωματεία να λαμβάνουν τα δίδακτρα από το Δήμο ή το ΝΠΔΔ Δήμο Τρίπολης ή οποιοδήποτε άλλο φορέα.
Αν μετά τα πρώτα μαθήματα κάποιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει, θα πρέπει να ενημερώνει για αυτή την απόφασή του τον υπεύθυνο του σωματείου και το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης.
Αν κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάποιος αποφασίσει να διακόψει λόγω ασθενείας ή άλλου λόγου τα μαθήματα πάλι θα πρέπει να ενημερώσει ώστε να καλυφθούν οι θέσεις από αναπληρωματικά μέλη ώστε να ευεργετηθούν και άλλες οικογένειες από το πρόγραμμα αυτό.
Εφ όσον διακόψει το πρόγραμμα για σοβαρούς λόγους υγείας και μόνο μπορεί να επανέλθει αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα ενταχτεί στο ίδιο τμήμα εφ όσον τα υπόλοιπα παιδιά που παρακολουθούν κανονικά θα έχουν προχωρήσει στις γνώσεις τους και στην τεχνική κολύμβησης ή το τμήμα μπορεί να έχει αλλάξει από τη μικρή στη μεγάλη πισίνα.
Οι Αθλητικοί Σύλλογοι είναι 4.
Α) Κολυμβητικός όμιλος Αρκαδίας – Τρίπολη
Β) Ένωση αθλοπαιδιών Τρίπολης
Γ) Αθλητικός όμιλος Τρίπολης – Ποσειδών
Δ) Αθλητική Ένωση Τρίπολης
ς