Στο Θάνα, Αρκαδίας τίμησαν τη μνήμη του Πάνου Κολοκοτρώνη!

Στο Θάνα, Αρκαδίας τίμησαν τη μνήμη του Πάνου Κολοκοτρώνη!
 
Στις 5 Νοεμβρίου Κυριακή, 10.30 π.μ στο πολιτιστικό κέντρο, στο δημοτικό διαμέρισμα Θάνα, Αρκαδίας τιμήθηκε ο Πάνος Κολοκοτρώνης που τόσο άδικα και άνανδρα του αφαίρεσαν τη ζωή αδελφοκτόνα χέρια…
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνισε ο καθηγητής κ.Ηλίας Γιαννικόπουλος.
 
Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με εισηγησεις και δεκάδες ομιλίες σε όλη την Ελλάδα με ιστορικό και φιλολογικό περιεχόμενο. Ασχολείται με αρχειακή έρυνα.
Χαιρετισμό κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου της Τρίπολης, κ. Θεόδωρος Καραλής και ο πρόεδρος του δ.σ. του πολιτιστικού συλλόγου Θάνα.
 
Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και αρκετοί κάτοικοι της συγκεκριμένης Κοινότητας.
 
Μετά τις ομιλίες, οι παρευρισκόμενοι, βρέθηκαν στο σημείο που απώλεσε τη ζωή του (το 1824 σε ηλικία μόλις 24 ετών), ο Πάνος Κολοκοτρώνης και στο συγκεκριμένο μνημείο, έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Πηγή: pna.gr