Στην παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αρκά “Πάρος, το λιμάνι των Αρκάδων”

Στην παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αρκά “Πάρος, το λιμάνι των Αρκάδων”
Η Αρκαδία είναι ένας από τους γοητευτικότερους τόπους της ελληνικής γης.

«Et in Arcadia ego» «Και εγώ στην Αρκαδία».

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής και ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Τζανετής Μηχ. Η/Υ και ο Μιχάλης Κατσιμίτσης διδάκτωρ Φιλοσοφίας.
Την παρουσίαση συντόνισε ο εκδότης Φαίδων Κυδωνιάτης. Η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης.
Τα πελασγικά γένη, που απομονώθηκαν στα βουνά της Αρκαδίας κατά τη διάρκεια των κατακλυσμών, θα διασκορπιστούν με το τέλος τους και θα αποικίσουν “άπασαν την Ελλάδα”, κατά τον Στράβωνα (Γεωγ., Ε 221).
Στη συνέχεια οι Αρκάδες ποντοπόροι και θαλασσοπόροι δημιουργούν αποικίες και αφήνουν δείγματα της διελεύσεώς των, σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου.
Πρόθεση του συγγραφέα είναι ο αναγνώστης να απολαύσει μέσα από την διαδρομή αιώνων την κινητικότητα των Αρκάδων, το στέριωμα και την προκοπή τους στους τόπους όπου ρίζωσαν, όπως η Πάρος, και εν τέλει να στοχαστεί την μυθολογία, την ιστορία και τους τόπους, με φόντο την σημερινή πραγματικότητα.
Η ακάματη προσπάθειά του να μην αφήσει πηγή ή σχέση και λεπτομέρεια αναξιοποίητες θα του δώσει τη δυνατότητα παρουσίασης της αδιάλειπτης Αρκαδικής συνέχειας.