Με Πατριωτική Υπερηφάνεια και Εκκλησιαστική κατάνυξη, η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου τίμησε την 192η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων!

Με πατριωτική υπερηφάνεια και εκκλησιαστική κατάνυξη, η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου τίμησε την 192η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Στον Κήπο των Ηρώων, ενώπιον του Τύμβου, όπου φυλάσσονται τα οστά των Πεσόντων της Εξόδου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη  Παυλόπουλο,  τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, της Βουλής των Ελλήνων, της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα ως τιμώμενης χώρας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δικαστικού Σώματος, της Ακαδημίας Αθηνών, της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Τέλος, σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα έγινε η αναπαράσταση της ανατίναξης της πυριτιδαποθήκης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη,

Τον  Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησε ο Θεόδωρος Καραλής Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ως επικεφαλής της αποστολής, παρουσία της Φιλαρμονικής και Χορευτικών Συλλόγων  στην αδελφοποιημένη πόλη του Μεσολογγίου μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου κ. Καραπάνου δίπλα στα αδέλφια μας Μεσολογγίτες.

Χρόνια Πολλά και καλά και να ευχηθώ γρήγορα η πατρίδα μας να βγει από το σημερινό αδιέξοδο.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που όταν το αποφασίζει ο ίδιος μπορεί να πραγματοποιεί τις ποιο Ηρωικές εξόδους του.